*** = Herkullinen
** = Hyvä
* = En kokeile uudestaan

perjantai 26. huhtikuuta 2013

Appelsiinisorbetti

**

Tähän laittaisin itse vähemmän appelsiinin kuorta; varsinkin jos on lapsia syömässä, mutta muutenkin. Liköörin jätin luonnollisestikin pois, kun syöjät olivat lapsia. :)

Lähde: Herkkujen Pikkujättiläinen

6 isoa appelsiinia
1 dl vettä
1 dl sokeria
1 dl sokeroimatonta appelsiinitiivistemehua
4 rkl tomusokeria
(sitruslikööriä)

Pese 2 appelsiinia hyvin astianpesuaineella kuumassa vedessä ja kuori keltainen kuoriosa. Suikaloi kuoret ja keitä sokeriliemessä läpikuultaviksi. Leikkaa kaikki appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi. Ota kuorimisen ja lohkomisen aikana puristuva mehu talteen; pidä appelsiinien alla riittävän suurta lautasta. Pane mehu, lohkot ja mehutiiviste laakeaan vatiin. Pane pakastimeen ja anna jäätyä täysin. Valmista sorbetti loppuun juuri ennen tarjoamista. Pilko jäätynyt levy melko pieniksi paloiksi monitoimikoneeseen ja mittaa tomusokeri päälle. Käytä konetta, kunnes seos on tasaista. Annostele sorbetti kylmiin jalallisiin laseihin tai jälkiruokamaljoihin. Koristele sorbettimaljat kuorisuikaleilla ja halutessasi lisää mausteeksi sitruslikööriä. Tarjoa heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti