*** = Herkullinen
** = Hyvä
* = En kokeile uudestaan

tiistai 23. huhtikuuta 2013

Kalamureke

 *** 

Pakasteseitistä on ollut mielestäni vaikea tehdä ruokaa, joka maistuisi myös itselle -vaikka olen monia eri reseptejä kokeillut. Onhan esim. lohi toki huomattavasti paremman makuista. Mutta sitten löysin tämän reseptin, ja tästä olen pitänyt tosi paljon. Samoin lapset. Hauen tilalle olen siis laittanut pakasteseitä ja leipänä olen käyttänyt yleensä ranskanleipää.

Lähde:  http://kotiliesi.fi/ruoka/reseptit/kalamureke

 Kalamureke

  • Valmistusaika:
    yli 60 min
  • Annoksia: 6
  • Ateriatyyppi: Pääruoat, Kalaruoat
  • Erikoisruokavaliot: Sokeriton
Kalamureke

Ainesosat

Määrä Aines
500 ghaukea
3 viipalettaranskanleipää
 paahtoleipää
2 dlkermaa
2 kplkananmunia
1 kplsipuli
puolikkaansitruunan mehu
2 rklhienonnettua tilliä
1 tlsuolaa
1 tlsinappia
 valkopippuria
Vuoan voiteluun:
 margariinia
 voita

Lisätietoja:

Valmistusohje


  1. Kuori ja pilko sipuli. Hienonna tilli. Valmista kalamurekemassa yleis- tai monitoimikoneella. Laita kaikki ainekset koneen kulhoon ja jauha tasaiseksi massaksi. Tarkista maku.
  2. Painele murekemassa voideltuun leipävuokaan. Peitä vuoka foliolla ja paista 200-asteisessa uunissa vesihauteessa noin tunti, kunnes mureke on hyytynyt kokonaan.
  • Jos valmistat kalapyöryköitä tai -pihvejä, muotoile ne murekemassasta käsin tai kahden lusikan avulla. Paista kypsiksi voissa paistinpannulla tai leivinpaperilla peitetyllä uunipellillä 200-asteisessa uunissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti