*** = Herkullinen
** = Hyvä
* = En kokeile uudestaan

perjantai 14. kesäkuuta 2013

Juustoinen porkkana-sipuli -keitto

 ***
 
Itse käytin purjon sijasta varsiselleriä.
 
Lähde:  http://www.valio.fi/reseptit/juustoinen-porkkana-sipulikeitto/
 
6 annosta

Valmistusaineet

1 1/2  l vettä
kasvisliemikuutio
porkkanaa
purjo
sipuli
2 - 4 valkosipulin kynttä
1  pussi  (150 g) Valio Koskenlaskija® murua
1/2  tl mustapippuria myllystä
1/2  tl suolaa
1/2  tl muskottia
1  rkl rakuunaa
ruohosipulia tai persiljaa hienonnettuna

Valmistusohje

Mittaa noin puolet vedestä kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää liemikuutio ja paloitellut kasvikset. Keitä kannen alla hiljalleen kypsäksi.
Lisää juustomuru ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää loppu vesi, kuumenna sekoittaen ja mausta.
Lisää hienonnettua ruohosipulia tai persiljaa.

VINKKI

* Voit käyttää sulatejuuston sijaan joko 1 rasian (200 g) Valio Viola kevyt tuorejuustoa tai 2 dl Valio ruokakermaa, 15 %. Vähennä silloin veden määrää 2 - 3 dl, jolloin keitosta tulee sopivan sakeaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti