*** = Herkullinen
** = Hyvä
* = En kokeile uudestaan

perjantai 7. kesäkuuta 2013

Kalamureke

**

Itse käytin pakasteseitiä ja kermaa. 

Lähde:  http://www.kokkikolmonen.com/tuotteet.html?id=3/267

Murekkeen valmistamiseen sopivat parhaiten vähärasvaiset kalat. Rasvainen kala tekee taikinasta hauraamman. Siitä huolimatta mureketta tehdään kalasta kuin kalasta. Yleinen murekekala on hauki. Monet pikkukalat jauhetaan mureketta varten myllyllä, jolloin ruodot jäävät myllyyn. Voit vallan mainiosti valmistaa mureketta ruutanasta, säynävästä ja vaikkapa silakoista. 
 
1/2 l  jauhettua nahatonta haukifileetä
 
2 dl   vedessä liotettua vaaleata leipää
 
2 - 3  munaa
 2 dl   kalalientä tai kermamaitoa

1/2 tl suolaa
 hiven  muskottipähkinää 
Jauha kala kahteen kertaan lihamyllyssä. Jauha liotettu leipä ja sekoita kalamassaan. Monet jauhavat myös kiehautettua sipulia. Vatkaa munat ja sekoita ne huolella taikinaan. Lisää nestettä vähän kerrallaan koko ajan voimakkaasti vatkaten. Mausta taikina suolalla ja muskotilla. Laita massa rasvattuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Kypsennä mureketta 200- asteisessa uunissa 45 minuuttia. Pane murekeastia mielellään vesiastiaan uuniin, tällöin saat mehukkaamman aterian. Murekemassasta voit mainiosti paistaa pannulla pihvejä tai pyöryköitä. Massasta tulee myös herkullisia keitettyjä kalapullia. Jos jauhat kalan joukkoon kirjolohta tai muuta punaista kalaa, saat punertavia mureketuotteita. Valmista kalanruodoista liemi ja siitä edelleen kalakastike.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti