*** = Herkullinen
** = Hyvä
* = En kokeile uudestaan

perjantai 7. kesäkuuta 2013

Juustojen torttu

Itse käytin margariinia, tavallista arkijuustoa sekä parmesaania. Kermamaidon sijasta laitoin kermaa.

Lähde: Herkkujen pikkujättiläinen

150g voita tai margariinia
4 dl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
3-4 rkl kylmää vettä

Täyte:
150g gruyere- tai emmentaljuustoraastetta
100g roquefortia tai brietä (ilman kuorta) tai 50g parmesaania
3 munaa
3 dl kermamaitoa
(suolaa)
mustapippuria
paprikajauhetta

Nypi kylmä rasva ja jauhot sormenpäillä. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti. Pane taikina jääkaappiin jähmettymään.

Kauli taikina isoon piirasvuokaan sopivaksi levyksi, niin että myös reunat peittyvät. Nosta levy kaulimen avulla vuokaan, peitä taikina leivinpaperilla ja täytä vuoka kuivilla herneillä, jotta reunat eivät valahda paistamisen aikana. Esikypsennä 225 -asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Sekoita täytteen ainekset keskenään, kaada pohjalle, jostaolet poistanut herneet ja leivinpaperin. jatka paistamista noin 20 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja saanut kauniin värin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti