*** = Herkullinen
** = Hyvä
* = En kokeile uudestaan

maanantai 26. elokuuta 2013

Lasagne

***

 Lähde: http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/178/Lasagne/?ref=search

 

Raaka-aineet

lasagnelevyjä
 
jauhelihakastike:
 
400 g
jauhelihaa
 
3 kynttä
valkosipulia
 
3 kpl
sipuleja
 
2 tlk
tomaattimurskaa
 
3 rkl
tomaattisosetta
 
2 kpl
lihaliemikuutioita
 
mustapippuria
 
oreganoa
 
juustokastike:
 
5 rkl
voita
 
1 dl
vehnäjauhoja
 
9 dl
maitoa
 
200 g
juustoraastetta
 
muskottia
 
suolaa
  
Valmistusaika 1 tunti

Ohjeet

Pääruoat - 6 annosta

Jauhelihakastike:
  • Ruskista jauhelihat pilkottujen sipuleiden ja valkosipuleiden kanssa öljyssä tai voissa
  • Lisää tomaattimurska ja mausteet
  • Hauduta 15 minuuttia
Juustokastike
  • Sulata rasva ja sekoita lisää siihen jauhot
  • Lisää hiljalleen maito kokoajan sekoittaen (ei kannata käyttää vispilää, sillä sen puhdistaminen on vaikeaa)
  • Kun maito alkaa kiehua, lisää mausteet (mustapippuri, suola ja muskotti) ja juustoraasteesta 2/3 maitoon

Voitele vuoka ja kaada pohjalle juustokastiketta ohut kerros. Lisää lasagnelevyjä (3-4 kpl) kunnes pohja on peittynyt. Lisää noin 1/3 jauhelihasta ja kaada päälle 1/3 juustokastikkeesta. Jatka, kunnes kaikki aineet loppuvat. Lopuksi kruunaa komeus vielä lasagnelevykerroksella ja sirottele loput juustoraasteesta päälle.
Paista noin 200 asteessa 30-40 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea.
Lasagnen tekeminen yksin vaatii täydellistä keskittymistä, varsinkin jos teet juustokastikkeen samalla kun haudutat jauhelihaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti