***
Lähde: http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/178/Lasagne/?ref=search
Raaka-aineet
lasagnelevyjä |
|||||
jauhelihakastike:
|
|||||
400 g
|
jauhelihaa |
||||
3 kynttä
|
valkosipulia |
||||
3 kpl
|
sipuleja |
||||
2 tlk
|
tomaattimurskaa |
||||
3 rkl
|
tomaattisosetta |
||||
2 kpl
|
lihaliemikuutioita |
||||
mustapippuria |
|||||
oreganoa |
|||||
juustokastike:
|
|||||
5 rkl
|
voita |
||||
1 dl
|
vehnäjauhoja |
||||
9 dl
|
maitoa |
||||
200 g
|
juustoraastetta |
||||
muskottia |
|||||
suolaa |
|||||
Valmistusaika 1 tunti
Ohjeet
Pääruoat
- 6 annosta
Jauhelihakastike:
- Ruskista jauhelihat pilkottujen sipuleiden ja valkosipuleiden kanssa öljyssä tai voissa
- Lisää tomaattimurska ja mausteet
- Hauduta 15 minuuttia
- Sulata rasva ja sekoita lisää siihen jauhot
- Lisää hiljalleen maito kokoajan sekoittaen (ei kannata käyttää vispilää, sillä sen puhdistaminen on vaikeaa)
- Kun maito alkaa kiehua, lisää mausteet (mustapippuri, suola ja muskotti) ja juustoraasteesta 2/3 maitoon
Voitele vuoka ja kaada pohjalle juustokastiketta ohut kerros. Lisää lasagnelevyjä (3-4 kpl) kunnes pohja on peittynyt. Lisää noin 1/3 jauhelihasta ja kaada päälle 1/3 juustokastikkeesta. Jatka, kunnes kaikki aineet loppuvat. Lopuksi kruunaa komeus vielä lasagnelevykerroksella ja sirottele loput juustoraasteesta päälle.
Paista noin 200 asteessa 30-40 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea.
Lasagnen tekeminen yksin vaatii täydellistä keskittymistä, varsinkin jos teet juustokastikkeen samalla kun haudutat jauhelihaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti