*** = Herkullinen
** = Hyvä
* = En kokeile uudestaan

tiistai 9. huhtikuuta 2013

Aprikoosipuuro

 **

noin 150g kuivattuja aprikooseja
1 1/2 litraa vettä
1 1/2 dl mannasuurimoita
1 1/2 dl sokeria
(1/2 tl suolaa)

Pane aprikoosit likoamaan yön yli. Keitä lionneet aprikoosit liotusvedessä soseeksi. Voit myös suikaloida aprikoosit suoraan veteen kattilaan. Lisää soseeseen 1 1/2 litraa kylmää vettä ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä aprikoosinsuikaleet pehmeiksi.

Vatkaa mannasuurimot vähitellen liemeen ja keitä puuroa miedolla lämmöllä silloin tällöin sekoittaen noin 20 min. Mausta puuro sokerilla (ja suolalla).

Kaada kypsä puuro tarjoiluvadille ja ripottele sokeria pinnalle. Anna jäähtyä.

Tarjoa kylmänä maidon tai kermamaidon kanssa.

Vihje: Jos haluat kuohkeaa puuroa, vatkaa sitä kylmänä kuten vispipuuroa. Voit korvata mannasuurimot vehnähiutaleilla. Tähän ohjeeseen riittää 2 1/2 d.

Lähde: Herkkujen pikkujättiläinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti