*** = Herkullinen
** = Hyvä
* = En kokeile uudestaan

perjantai 26. huhtikuuta 2013

Gratinoitu tomaatti-kasvisvuoka

**

Yrteistä käytin basilikaa ja juustoista voimakasta Turunmaata. Ei maistunut liian voimakkaalta lapsia ajatellen. Juustokastikkeen tilalle voi toki laittaa pelkästään ruokakermaakin.

Lähde: http://www.valio.fi/reseptit/gratinoitu-tomaatti-kasvisvuoka/


Gratinoitu tomaatti-kasvisvuoka
5 annosta

Valmistusaineet

375  g parsakaalia (1 kpl)
450  g kukkakaalia (1 kpl)
1  l vettä
2  tl suolaa
4  kpl tomaattia
2  dl tuoreita yrttejä hienonnettuna (esim. basilikaa, timjamia, lehtipersiljaa, ruohosipulia)

Juustokastike

150  g Valio Finlandia™ tai Valio Turunmaa® juusto
25  g Valio voi
3  rkl vehnäjauhoja
7  dl Valio kevyt maito
suolaa
valkopippuria

Valmistusohje

Irrota parsa- ja kukkakaalit nupuiksi. Kukkakaali kypsyy hitaammin, joten tee siitä hieman pienempiä paloja. Kuori ja viipaloi myös parsakaalin varsi.
Kiehauta vesi noin 3 litran kattilassa. Mausta suolalla. Nosta kattilaan ensin kukkakaalinnuput ja niiden päälle parsakaalit. Keitä kasviksia noin 2-4 minuuttia niin, että ne jäävät vielä hieman napakoiksi. Kaada vesi pois.
Viipaloi tomaatit. Kaada kukka- ja parsakaalit voidellun vuoan pohjalle. Ripottele pinnalle puolet hienonnetuista yrteistä. Lado tomaattiviipaleet päälle ja niiden päälle loppu yrttiseos.
Raasta juusto kastiketta varten. Sulata voi kattilassa. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Kaada päälle n. 1/3 maidosta ja sekoita voimakkaasti. Lisää loput maidosta. Kuumenna pohjaa myöten sekoitellen, kunnes kastike kiehuu. Lisää juustoraaste, ripaus suolaa ja valkopippuria. Sekoita, kunnes juusto sulaa.
Kaada kastike kasvisten päälle. Raasta pinnalle vielä hieman juustoraastetta. Kypsennä 225 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti