Yrteistä käytin basilikaa ja juustoista voimakasta Turunmaata. Ei maistunut liian voimakkaalta lapsia ajatellen. Juustokastikkeen tilalle voi toki laittaa pelkästään ruokakermaakin.
Lähde: http://www.valio.fi/reseptit/gratinoitu-tomaatti-kasvisvuoka/
Valmistusaineet
375 g | parsakaalia (1 kpl) |
450 g | kukkakaalia (1 kpl) |
1 l | vettä |
2 tl | suolaa |
4 kpl | tomaattia |
2 dl | tuoreita yrttejä hienonnettuna (esim. basilikaa, timjamia, lehtipersiljaa, ruohosipulia) |
Juustokastike
150 g | Valio Finlandia™ tai Valio Turunmaa® juusto |
25 g | Valio voi |
3 rkl | vehnäjauhoja |
7 dl | Valio kevyt maito |
suolaa | |
valkopippuria |
Valmistusohje
Irrota parsa- ja kukkakaalit nupuiksi. Kukkakaali kypsyy
hitaammin, joten tee siitä hieman pienempiä paloja. Kuori ja viipaloi
myös parsakaalin varsi.
Kiehauta vesi noin 3 litran kattilassa. Mausta suolalla. Nosta
kattilaan ensin kukkakaalinnuput ja niiden päälle parsakaalit. Keitä
kasviksia noin 2-4 minuuttia niin, että ne jäävät vielä hieman
napakoiksi. Kaada vesi pois.
Viipaloi tomaatit. Kaada kukka- ja parsakaalit voidellun vuoan
pohjalle. Ripottele pinnalle puolet hienonnetuista yrteistä. Lado
tomaattiviipaleet päälle ja niiden päälle loppu yrttiseos.
Raasta juusto kastiketta varten. Sulata voi kattilassa. Sekoita
joukkoon vehnäjauhot. Kaada päälle n. 1/3 maidosta ja sekoita
voimakkaasti. Lisää loput maidosta. Kuumenna pohjaa myöten sekoitellen,
kunnes kastike kiehuu. Lisää juustoraaste, ripaus suolaa ja
valkopippuria. Sekoita, kunnes juusto sulaa.
Kaada kastike kasvisten päälle. Raasta pinnalle vielä hieman
juustoraastetta. Kypsennä 225 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia,
kunnes pinta on kauniin värinen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti