**
1 litra vettä
(1/8 tl suolaa)
1-2 dl sokeria (1,5 dl hyvä määrä, maun mukaan)
tai 3/4 dl hedelmäsokeria
4 rkl perunajauhoja
3/4 l tuoreita tai pakastettuja marjoja
Kiehauta 8 dl vettä ja mausta se (suolalla ja) sokerilla. Sekoita
perunajauhot 2 dl:aan kylmää vettä ja kaada levyltä nostettuun kattilaan
tasaisena nauhana, sekoita kokoa ajan. Nosta kattila takaisin kuumalle
levylle ja anna kiisselin kuplia pari kertaa. Älä sekoita.
Lisää tuoreet marjat jäähtyneeseen kiisselipohjaan ja jäiset
pakastemarjat kuumaan ja sekoita varovasti. Marjat voi halutessaan myös
viipaloida tai soseuttaa. Varsinkin kovakuoriset marjat on hyvä survoa
kevyesti ennen lisäämistä.
Sokeroi kiisselin pinta kuortumisen estämiseksi. Lisänä voi mauan
maukaan tarjota vaikka maitoa, kermamaitoa tai kermavaahtoa. Menee hyvin
sellaisenaankin :)
Lähde: http://samettipupu.blogspot.fi/2011/11/paras-marjasoppa.html
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti