*** = Herkullinen
** = Hyvä
* = En kokeile uudestaan

tiistai 9. huhtikuuta 2013

Marjakiisseli

**

1 litra vettä
(1/8 tl suolaa)
1-2 dl sokeria (1,5 dl hyvä määrä, maun  mukaan)
tai 3/4 dl hedelmäsokeria
4 rkl perunajauhoja
3/4 l tuoreita tai pakastettuja marjoja

Kiehauta 8 dl vettä ja mausta se (suolalla ja) sokerilla. Sekoita perunajauhot 2 dl:aan kylmää vettä ja kaada levyltä nostettuun kattilaan tasaisena nauhana, sekoita kokoa ajan. Nosta kattila takaisin kuumalle levylle ja anna kiisselin kuplia pari kertaa. Älä sekoita.

Lisää tuoreet marjat jäähtyneeseen kiisselipohjaan ja jäiset pakastemarjat kuumaan ja sekoita varovasti. Marjat voi halutessaan myös viipaloida tai soseuttaa. Varsinkin kovakuoriset marjat on hyvä survoa kevyesti ennen lisäämistä.

Sokeroi kiisselin pinta kuortumisen estämiseksi. Lisänä voi mauan maukaan tarjota vaikka maitoa, kermamaitoa tai kermavaahtoa. Menee hyvin sellaisenaankin :)

Lähde:  http://samettipupu.blogspot.fi/2011/11/paras-marjasoppa.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti